perjantai 10. kesäkuuta 2016

Surffihemmot

Suunniteltu rantaloma vaihtuikin sairasteluun kotimaassa, mutta onneksi näitä hienoja rantamaisemia löytyy kodinkin kupeesta ja päästiin hiukan nautiskelamaan auringosta (vaikka vesi olikin ihan hirmuisen kylmää).


Reissuun olin ehtinyt ommella kuitenkin yhtä sun toista ja tässä nyt ensimmäistä otosta kesän vaatetuksista.
Pojan vaatekaapin karsimisen jälkeen kaappiin jäi vain yhdet shortsit mitkä nekin on sen verran naftit ettei niiden kanssa kyykkyyn voi mennä ja tästä syntyikin todella akuutti tarve shortseille.
Kaavaa tuli taas metsästettyä tovi jos toinenkin, kunnes törmäsin jonkun ompelemiin shortseihin jotka oli tehty uusimman lasten Ottobren kaavoilla ja ne näyttikin ommeltuna niin kivoilta, että päätin kokeilla itsekin. Kaapista sattui vielä löytymään juuri sopiva pala tumman harmaata joustocollegea.
Näistä tuli niin kivat, että mieskin kysyi että "kenelle nämä ovat? Minäkin haluan tuollaiset!"
Shortseja piristin silityskalvokuvalla.
Shortsien kaveriksi hihaton toppi palasta raitatrikoota.


Shortsien kaava: Ottobre 3/2016 Camper shortsit koko 140
Paidan kaava: omasta t-paidan kaavasta piirretty
Kankaat: Majapuu
Silityskalvot: MDP Supplies
Tyttö ihastui myös shortseihin ja hänen vaatekaapissaan on myös lähes yhtä akuutti kolo shortseille. Hänelle yhtä kokoa isommalla kaavalla, tyttömäisellä värityksellä ja samalla kalvokuvalla omansa.
 

  
 

Tytölle en ommellut toppia itse, vaan tämä on ihan kaupasta ostettu. Otin kuitenkin kuvat ihan vertailun vuoksi ja halusin postata nekin, sillä on kyllä työn jäljessä eroa. Tämäkin toppi on niin vimpula ja kiero joka suuntaan, että ei tiedä miten päin tämän viikkaisi tai silittäisi kun saumat eivät osu yhtään kohdilleen ja hihan aukot vetävät vähän minne sattuu.Nyt puuttuu enää se lämpimämpi vesi ja surffilauta varastosta niin tässä olisi oiva surffihemmokaksikko.

-Minna-

6 kommenttia:

 1. Kylläpäs tuli pirtsakat setit molemmille. Harmi, että reissu peruuntui sairastelun vuoksi. Kyllä noilla silityskalvoilla vaan saa aikaan hienoja juttuja. Toivottavasti saatte mahdollisuuden uuteen reissuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanne-Maija! Harmillistahan se tosiaan, mutta järjestettiin muuta kivaa puuhaa kesäksi ;-).

   Poista
 2. Aivan ihastuttavat setit ja cameo-kuume täällä senkun kasvaa. Matkoja tulee je menee- onneksi olette kunnossa <3 Kyllä se suomen suvikin vielä lämmittää. Minäkin kiertelin eilen kaupoissa ja suorastaan järkytyin ompelujäljestä valmisvaatteissa. Itse sitä on omille tekeleilleen joskus liiankin "armoton". Ihastuttavaa kesää Sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä suomen kesäkin on ihan huippua ja parhaimmillaan tarjoaa jooa enemmänkin kuin vieras maa.
   Tosiaan tulee itsekin vaan enemmän ja enemmän ommeltua armottomuudesta huolimatta kun noita valmiiden työnjälkiä hämmästelee.

   Poista
 3. Pirteät ja kivan kesäiset setit! Tosi kurjaa, että sairastuitte :(. Valmisvaatteiden laatu ei ole aina sitä parasta, onneksi osaa itsekin ommella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ja olihan se harmi, mutta nyt jo parempi mieli ja uudet kesäpuuhat suuniteltu. Onneksi tosiaan on taito ja into tehdä itse, ei voi ainakaan ketään muuta syyttää jos tunaroi ja tekee sutta ja sekundaa.

   Poista