torstai 28. elokuuta 2014

Vaunuverhot tähdellä ja Minnillä

Mielessä on pyörinyt pari vaunuverhoideaa ja pakkohan ne oli ommella, jotta lähtevät mielestä kummittelemasta. Meidän vauva ei enempää vaunuverhoja taida tarvita, joten nämä menevät aikanaan vauvalahjoiksi tai jollekin vaunuverhoa kaipaavalle lahjaksi.

Ensimmäiseen vaunuverhoon on applikoitu valkoisesta (teko)nahasta leikattu tähti raitakankaalle. Vaunuverhon kääntöpuolella on valkoinen kangas vauvaan päin.

Kankaat: raitakangas, EK ja valkoinen kangas sekä valk. nahka Jätti-Rätti
Sirkkarenkaat: Prym 8mm paikallisesta kangaskaupasta
Monitoimirenkaat: Riemuli


Tästä vaunuverhosta tuli mukavan merihenkinen, kuten oli visiokin. Vaunuverhon kääntöpuolella eli vauvaan päin on valkoinen puuvillakangas.

Toiseen vaunuverhoon applikoin Minnin mustasta (teko)nahasta vaaleanpunaisella rusetilla. Tästä vaunuverhosta tuli aika hempeän tyttömäinen. Tässäkin kääntöpuolella on valkoinen kangas.Kankaat: pallokangas (EK) ja valkoinen kangas sekä musta tekonahka (Jätti-Rätti)
Sirkkarenkaat: Prym 8mm paikallisesta kangaskaupasta
Monitoimirenkaat: Riemuli
Kummassakin vaunuverhossa on sivuissa nauhat, joilla verhon saa sidottua runkoon kiinni, jotta se pysyy ylempänä.
Olemme kesän aikana ommelleet yhdessä Minnan kanssa useampaan otteeseen. Kun ompelutreffit pidettiin meidän terassilla, oli työn alla aikaisemmin postattu käsilaukkumekko ja tässä ollut tähtivaunuverho. En muistanut pistää ompelukuvaa aikanaan, niin laitetaan se nyt. On ihana omistaa hyvä ystävä, jonka kanssa jakaa myös tämä harrastus, kun muuten ompelu ja kaikenlaisten käsitöiden tekeminen on aika yksinäistä puuhaa. Toisaalta on rentouttavaa istua rauhassa omassa ompelunurkkauksessa omien ajatustensa kanssa ja keskittyä tekemiseen, mutta on myös mukavaa höpistä toisinaan ystävän kanssa :)
-Jaana-

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniit ja tyylikkäät vaunuverhot! :)

  VastaaPoista
 2. Tähti on tosi kaunis ja minni tosi suloinen. Miksi ihmeessä itse käytin niitä puklurättejä vaunuverhoina?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara :) ei vaunuverhoja vielä oikein ollut muutama vuosi sitten? :/

   Poista
 3. Ihanat vaunuverhot. Mä taidankin kysyä sulta apuja, kun alan tekemään meille tällaista. Tuo yhdessä ompeleminen on kyllä huippua! Ja ihan vaan käsitöistä turiseminenkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora ja apua saat varmasti, jos tarvitset! :) Vaunuverhoista on tulossa lähipäivinä diy-postaus, joten pysy kuulolla :) Miehet ovat olleet vähän skeptisiä meidän ompelutreffien jälkeen, että ommeltiinko mitään, mutta aina ollaan saatu paljon myös aikaan ;)

   Poista