tiistai 24. kesäkuuta 2014

DIY uniikki vaate

Silitysarkeilla on helppo, nopea ja suhteellisen edullista tehdä itse uniikki vaate. Kun Henkkamaukan ja muiden ketjujen vaatteet ovat älyttömän halpoja, saa niistä kätevästi tuunattua omannäköisensä ilman ompelutaitoa. Ei tarvitse olla edes hyvä piirtämään, jos kuvan kopio jostain netistä löytyvästä kuvasta. Silityskalvojen ja vaatteen lisäksi tarvitset vain tussin, sakset ja silitysraudan. Sekä idean :)


Silityskalvoja löytyy tavallisia yksiväriä, glitterisiä joita minulla on tässä, heijastavia, samettipintaisia ja vaikka mitä muita! Omani olen ostanut paikallisesta askarteluliikkeestä, mutta niitä on myytävänä askarteluliikkeiden lisäksi myös useassa nettikaupassa. Muutama nettikauppa myy myös valmiita silityskuvia.Tarkemmat ohjeet eri silityskalvojen käytöstä löytyy pakkauksesta, mutta ideana on piirtää haluttu kuvio silityskalvon pinnassa olevaan muovikalvoon, joka irroitetaan silityksen jälkeen. Kun kuvion on piirtänyt silityskalvon pintaan, leikataan se irti (terävät sakset tai mattoveitsi ovat tässä omiaan), asetellaan halutun kankaan päälle ja silitetään silitysraudalla monta kymmentä sekunttia. Kun silityskalvo on hieman jäähtynyt, poistetaan pinnassa oleva muovikalvo ja valmista tuli! Helppoa kuin heinänteko :)

Itse olen piirtänyt kuvion ensin paperille tai leivinpaperille, leikannut sen irti kun on oikeanlainen ja piirtänyt ääriviivat vasta sitten silityskalvoon. Nämä silityskalvokuvat tulivat nyt bodeihin ja paitoihin, mutta niillä voi koristella minkä tahansa silitystä kestävän kankaan; pipot, laukut, housut, huivit... Yksi idea, joka ei ole vielä ehtinyt toteutukseen saakka, on leikata "kravaatti" silityskalvoista ja tuunata sen kanssa kuopukselle juhlapaita, joka on miellyttävä pikkuisen päällä :)Kuopukselle tein sinisestä glitterkalvosta sekä kahdesta napista autobodyn. Body on Henkkamaukalta ostettu valkoinen, yksivärinen body.

Kuopus sai myös "pelipaidan" eli bodyn nimikirjaimella. Kirjain on leikattu hopeisesta silityskalvosta.
Esikoisen paidan selkäpuolelle lennähti hopeapinkki sudenkorento. Tähän oli inspiraationa me&i:n sudenkorentovaatteet.
Bodyt H&M ja Name It, paita H&M
Silityskalvot: Askarteluliike Presento, Turku


-Jaana-

4 kommenttia: