sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Käsityövuoden 2017 tilinpäätös

Tämä vuosi on ollut hieno käsitöiden osalta, vaikka tänne blogiin onkin tullut niistä vain vähän juttua. Instaan kuvia on kertynyt sitäkin enemmän. On ollut helpottavaa arjen kiireen keskellä laittaa tänne vain isoimmista asioista julkaisuja, Instaan enemmän kuvia ja nyt tehdä taas tämä perinteinen puolen vuoden kuvakooste kaikesta loppuvuonna 2017 syntyneistä asioista.


Heinäkuussa Jaana ompeli itselleen shortsit, jotka ovat täydelliset etenkin veneilyyn.Elokuussa Jaana ompeli salaiselle ystävälle vaatevaihtoon pitsipaidan ja tyllikassin. Lisäksi Jaana teki kolme korttia Silhouetten leikkurin avustuksella; kaksi syntymäpäiväsankareille ja yhden ripiltä pääseelle tytölle.

Elokuussa Minna ompeli juhlia varten fold over clutchin. Pojalle valmistui toiveiden mukainen maastokuvioinen paita.Syyskuussa Jaana ompeli kuusi pienenpientä bodyä keskosille Tyksiin. Oma poika sai kaksi tiikeripaitaa ja yhden pandapaidan. Itselle valmistui lepakkohihainen paita erityisesti työkäyttöön.

Syyskuussa Minna leikkasi Silhouetten leikkurilla kuvat lahjaksi menneeseen paitaan.Lokakuussa Jaana osallistui taas hyväntekeväisyyshuutokauppaan; tällä kertaa miesten asialla eturauhassyövän tutkimuksen ja hoidon tueksi. Huudettavaksi tuli mielettömän suosion saanut liikennemattopussukka (500 euroa!), viikset-silityskuva ja kokomerkkisilityskuvia, joista oli blogissakin julkaisu. Toisen liikennemattopussukan Jaana ompeli kuopuspojalle. Lisäksi Jaana leikkasi Silhouette-leikkurilla kuvat perheen naisväen hiusharjoihin ja äiti sai lahjaksi Nizza-henkisen avainkorun.Lokakuussa Minna teki kaksi avainnauhaa; toisen itselleen ja toisen lahjaksi ystävälleen. Tyttärelle valmistui collegepaita silityskuvatekstein. Itselle Minna kutoi upean villapaidan.Lokakuussa oli Kotiliesi-lehdessä juttu meidän järjestämästä Ommellen iloa -hyväntekeväisyysompelusta ja kirjoitimme tuosta artikkelista myös blogiin.
(kuva: Suvi Elo)Lokakuussa lisäksi blogissa julkaistiin kuvakooste meidän kaksi vuotta aiemmin julkaisemalla ohjeella ommelluista repuista. Päivitämme tätä koostetta vielä jatkossa, kun saamme lisää reppukuvia uusista ihanuuksista.Marraskuussa Jaana ompeli kuopukselle tiikerihupparin. Lisäksi kävimme Tampereen käsityömessuilla yhtenä viikonloppuna ja Instassa oli messusaaliista kuva. Tässä Jaanan ostokset.Marraskuussa Minna neuloi Kehrän uutuuslangasta pimeässä heijastavat pipot lapsille, josta oli blogissakin julkaisu. Minnan 8-vuotias poika harjoitteli virkkaamista ja ensimmäisestä työstä oli kuva Instassa. Minna leikkasi Silhouetten leikkurilla pakettikortteja joulua varten. Lisäksi kävimme Tampereen käsityömessuilla yhtenä viikonloppuna ja Instassa oli messusaaliista kuva. Alla Minnan ostokset.

Joulukuussa Jaana ompeli naapurin tyttövauvalle tilkkupeiton ja teki siihen kortin. Osallistuimme molemmat fb:n ompeluryhmän tapahtumaan, jossa ompelimme yllätyskankaasta jotain. Jaana ompeli itselleen joulua varten pionikuvioisen mekon. Jaana teki kahdelle kummilapselle joululahjaksi lasitiilistä valaisimet.

Joulukuussa Minna osallistui myöskin fb:n ompeluryhmän haasteeseen ja ompeli tyttärelle pionikankaasta legginsit ja niihin sopivan mekon. Osallistuimme myös fb:n Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin ja saimme luukun 19, josta löytyi Minnan virkkaamia heijastavia lumihiutaleita. Lisäksi Minna leikkasi joulukuussa lisää pakettikortteja ja myös uusia ompelumerkkejä nahkapaperista vaatteisiin laitettavaksi.

-Jaana & Minna-

2 kommenttia: