lauantai 7. toukokuuta 2016

Ommellen iloa -hyväntekeväisyyshaaste

Luimme hiljattain molemmat paikallisesta sanomalehdestä jutun yksinhuoltajaäidistä, joka kosketti meitä molempia. Jo aiemmin oli ollut mielessä hyväntekeväisyysjuttu lapsia koskien ja nyt se sai todellakin tuulta alleen. Niinpä haastoimme mukaan joukon aktiivisesti ompelevia naisia tekemään hyvää yhdessä; tuottamaan ommellen iloa. Yksin tämä asia ei tulisi onnistumaan.


*****

Lisäys 11.5.2016: Hakemuksia tarpeeksi eikä uusia kannata enää lähettää. Kiitos kaikille hakemuksia lähettäneille <3 Valituille perheille lähetämme mailia lähipäivinä.

Lisäys 26.6.2016: kaikista tämän hyväntekeväisyysompelun puitteissa valmistuneista vaatteista ja muista ommelluista asioista on julkaistu kuvakooste (linkki)

*****

Meitä on siis 27 ompelua aktiivisesti harrastavaa naista ja me kaipaamme nyt yhteydenottoja teiltä. Hakusessa on vähävaraiset lapsiperheet, joilla ei ole mahdollista ostaa lapsilleen uusia vaatteita. Ei ole väliä mistä päin Suomea olette, ei sillä minkä ikäisiä lapsenne ovat, ei lasten sukupuolilla eikä lasten lukumäärällä. Pääasia, että voisimme ommellen tuoda lapsille iloa uuden, uniikin vaatteen muodossa, josta lapsi saa esittää tarkat toiveet ja näin käytännössä suunnitella sen itse. Vanhempi saa luonnollisesti esittää vauvojen ja taaperoiden toiveet ;)Jos olet siis etsimämme vähävarainen lapsiperhe, jolla ei ole varaa ostaa lapsille uusia vaatteita, lähetä meille mailia blogimme osoitteeseen villajavilla (at) gmail.com mahdollisimman pian. Toivomme, että viesti tulee perheeltä itsellään, jotta saamme vaatetoiveen lapselta itseltään. Jos haluatte ilmoittaa mukaan ystävänne, laitatteko kyseisen henkilön hakemusmailiin toiseksi vastaanottajaksi meidän lisäksi.

Kerrothan viestissäsi…
… lyhyesti tilanteestanne,
… lastenne iät ja vaatekoot,
… lapsilta kysytyt lyhyet kuvaukset toivotuista vaatteista,
… onko perheessänne eläinallergioita (koska osassa ompelijoiden kodeista asuu lemmikkejä) sekä
… yhteystietonne (nimi, osoite, puh.nro, mailiosoitteen saamme viestistä), jotka jäävät vain meidän eli järjestäjien sekä teille ompelevan ihmisen tietoon.

*****

Lisäys 11.5.2016: Hakemuksia tarpeeksi eikä uusia kannata enää lähettää. Kiitos kaikille hakemuksia lähettäneille <3 Valituille perheille lähetämme mailia lähipäivinä.

*****

Jokaiselle ompelijalle tulee yksi kohdeperhe, johon hän ompelee yhden vaatteen jokaiselle perheen lapselle. Jos perheessä on lapsia neljä tai enemmän, voimme jakaa vaatetoiveet kahdelle ompelijalle. Infoamme tällä sivulla, kun hakemuksia on saapunut tarvittava määrä eikä uusia enää kannata lähettää. Otamme heti seuraavalla viikolla yhteyttä niihin perheisiin, jotka ovat tulleet valituiksi. Ompelija on itse yhteydessä kohdeperheeseensä ja kysyy mm. tarvitsemansa mitat ja toiveet tarkemmin.  Toive pyritään toteuttamaan mahdollisimman hyvin ja ompelija voi itse vielä varmistaa lapselta, että onhan hänen suunnitelmansa oikeanlainen ja jos toive on jostain syystä mahdoton toteuttaa, miettiä lapsen kanssa toisen toivevaatteen. Ompeluajaksi olemme sopineet pari viikkoa tarkempien tietojen saamisesta (muutaman ompelijan kohdalla kesäkuun alkupuoli aikataulukiireiden takia) ja ompelija toimittaa itse henkilökohtaisesti tai postin kautta vaatteet kyseiselle perheelle.

Toiveiden mukaisesti valmistuneet vaatteet tullaan esittelemään jokaisen mukaan lähteneen ompelijan omassa blogissa tai Insta-tilillä ilman, että niistä selviää perheen lasten henkilöllisyys. Kaikki haasteeseen mukaan lähteneet ihmiset ovat ompelua aktiivisesti harrastavia naisia, eivät siis ammatikseen ompelevia. Naisia, joilla on sydän paikallaan. Kiitoksia, että lähditte tähän mukaan, koska yksin emme olisi saaneet tätä toteutettua! <3


Mukana olevat blogit ja Insta-tilit, linkit niihin ja ihmiset niiden takana:

Cutie / Noora
Eilen tein / Hanne
Fagerwear / Hanna
HAH / Iina
HannaMi / Hanna
Helmoja ja hepeneitä / Krista
Hippu / Emmi
HommaHuone / Sanne-Maija
Kaiken takana on äiti / Hanski
Kototeko / Sanna
Kärpäsiä keitossa by Mersia / Mersia
Kätilön käsistä / Johanna
Liljatar / Heidi
Lydia / Linda
mehelmie / Emmi
Miiinullekko / Julia
Mumintalo / Helena
m3niemi / Marja
Osifa / Sofia
Punatukka ja kaksi karhua / Hanna
saaraoikarinen / Saara
Unelmallinen / Kati
Vaahtokarkkimonsteri / Kirsi
Villa Kiana / Mari
Villa Pipo / Hanna
sekä tietenkin me molemmat eli Villa&Villa -blogin Jaana ja Minna


Eikä tässä vielä kaikki! Koska Suomesta löytyy aivan ihania kangaskauppoja, joiden omistajilla on suuri sydän, olemme saaneet tähän mukaan seuraavat upeat kangaskaupat; Ikasyr, Koot.fi, Käpynen, Nappinja, PaaPii Design ja Tyyne-Esteri. Riippuen lapsen toiveista, he ovat lupautuneet lahjoittamaan tähän haasteeseen ompelijoiden tarvitsemia kankaita. Kiitoksia jo tässä vaiheessa jokaiselle mukaan lähteneelle yritykselle! Olette upeita! <3 Koot.fi
Nyt puuttuu enää teidän hakemukset, joita tämä hyväntekeväisyysompeluhaaste koskee. Sekä muutaman vaatteen ompelu… ;)


Ommellen iloa!


-Jaana ja Minna-

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ja niin tämä tempaus onkin. Ihana olo, kun tietää miten monta lasta voimme yhdessä tehdä onnellisiksi <3

   Poista
 2. Onko mahdollisuus liittyä ompelijaksi? Jos, niin mikä on ompelemisen aikataulu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olisit kiinnostunut liittymään mukaan ompelijaksi. Olemme valitettavasti pyytäneet tähän mukaan vaan sellaisia ompelua harrastavia naisia, jotka tunnemme ja tiedämme sekä luotettavaksi että taitaviksi. Moni jäi varmaan kutsumattakin, koska upeita ompelijoita on niin paljon. Tämä ihan siitä syystä, että lapsi on koko jutun keskipisteenä; ettei hänelle tule pettymyksiä vaan varmasti saa toivomansa vaatteen <3

   Poista