keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Käsityövuoden 2014 kuvakooste

Mitä blogissa on ollut vuonna 2014? Aloitimme blogin kirjoittamisen 10. huhtikuuta 2014 ja näihin kahdeksaan ja puoleen kuukauteen on mahtunut suuri määrä erilaisia tuotoksia. Alla niistä kuvakoosteet kuukausi kerrallaan tekijän mukaan…


Huhtikuussa Jaanan villassa valmistui prinsessalle juhlamekko ja isommalle tytölle kevättakki. Lisäksi blogissa ommeltiin Onni & Ilona –katselukuvista kolme lelua (kuvakirja, hypistelyneliö ja pehmokuutio) sekä hyväntekeväisyyteen kaksi kuvataulua. Vaunuverhoja valmistui kaksi omalle vauvalle. Sohva sai kevääseen kaksi vihreää tyynynpäälisistä. Blogissa oli myös ensimmäistä kertaa kaksi tyllikassia ja lintuolkalaukku. 


Huhtikuussa Minnan villassa ommeltiin tytölle pellavamekko mahtavalla tyllialushameella, röyhelömekko sekä dimangipaita Cheekin tahdissa. Vappujuhliin valmistui merenneitopuku.Toukokuussa Jaana ompeli itselleen rypytyspaidan ja vauvalle pingviiniyöpuvun. Ystävälle vauvalahjaksi ommeltiin pandan ja pöllön vaunuverho ja blogin arvontaan kangaskori. Blogissa oli arvonta 1kk kunniaksi. Neulepuikoilta syntyi mustat villasukat miehelle ja itselle Hile-tuubihuivi. Lisäksi blogissa oli vinkki pyyhemerkkien tekemiseen.
Toukokuussa Minna ompeli itselleen mustavalkoisista kankaista hameen ja mekon. Pojalle valmistui pingviinitanssikankaasta paita sekä shortsit. Blogin arvontaan Minna ompeli lisäksi toisen kangaskoreista.Kesäkuussa Jaana ompeli Siiri&Myyry-kankaasta vauvalle pipon sekä tumput ja ystävän vauvalle vaunuverhon viirinauhalla. Lisäksi blogissa oli vinkki silityskalvojen käytöstä.Kesäkuussa Minna ompeli pojalle vihreän softshell-takin heijastintehosteilla ja vihreästä syntyi myös paita, housut sekä shortsit. Tytölle syntyi kangaskätkön aarteista mekko ja kumilankarypytetty mekko. Samanlaiset rypytetyt mekot vietiin myös ystäville synttärilahjoiksi ja samoista kankaista syntyi myös ihanat pampulat. Blogissa arvottiin juhannuksen kunniaksi ja palkintona oli ommeltu grilliessu sekä patakinnas.
Heinäkuussa Jaana ompeli molemmille tytöilleen omat Orelma-mekot; toiselle trikoosta ja toiselle puuvillasta. Isommalle tytölle syntyi mekko käsilaukkutaskulla ja itselle todelliseen tarpeeseen hellemekko. Saumuri sai alustan roskapussilla sekä suojahupun, joista molemmista blogiin kirjoitettiin myös ohjeet. Blogin 10.000 vierailun kunniaksi arvottiin musta-valko-keltainen meikkipussi. Tanskan kesälomareissulta tuli ostettua yli kymmenen metriä kankaita ja ompelutarvikkeita.
Heinäkuussa Minna ompeli pojalleen hurjan hai-paidan ja tytölle kesäisen aurinkomekon, jonka selässä oli virkattu ympyrä, aurinko. Olohuoneen sohvalle päätyi uusi tilkkupeitto. Myös Minnalla oli Tanskan kesälomareissulta käsityöpainotteiset ostokset; kankaita ja ompelutarvikkeita.Elokuussa Jaanan villassa sekä kesämökillä ommeltiin työkalutaskuhousut pojalle, ompelutarvikekassi, kaksi vaunuverhoa, yksi tyllikassi synttärilahjaksi sekä nahkatossut eskarilaiselle. Blogiin Jaana kirjoitti ohjeet vaunuverhon ompeluun sekä kaavan siihen. Itselle valmistui neulotut palmikkovillasukat ja lastenhuoneeseen askarreltiin vauvan jalanjälkitaulu.

Elokuussa Minnan villassa ommeltiin tytölle Mekkotehdas-kirjasta Katariina- ja Alina-mekot, ja savannikankaasta mekko tyllihelmalla. Synttärilahjaksi valmistui sydämellinen nahkakassi ja itselle tekonahasta tyylikäs fold over clutch -käsilaukku. Poika sai raitapaidan, t-paidan ja kierrätys/tunnauksena shortsit miehen vanhasta kauluspaidasta. 
Syyskuussa Jaana ompeli itselleen juhlaimetystopin ja kännykkälaukun, kaverille toisen kännykkälaukun virkatulla pitsikukalla, hyväntekeväisyyshuutokauppaan muffinssipenaalin ja tyllikassin, eskarin aloittaneille kummipojille haipenaalit sekä olkkariin lintuhäkkityynynpäälliset. Yksi virkatuista kukista päätyi kiitoskortin kanteen.
Syyskuussa Minna ompeli useamman nahkatyön; hameen itselleen, kultaiset rukkaset, fold over clutchin ohjeineen ja nahkalaukun vanhasta nahkatakista. Itselle valmistui myös Roberto Cavallista t-paita. Pojalle ommeltiin sarja jumpsuitteja; vihreäraidallinen, musta-valko-tähti ja kotikäyttöön värikäs punapohjainen.
Lokakuussa Jaana ompeli ristiäislahjaksi tilkkupeiton, nuoremmalle tytölle vastakohtien mekon ja synttärilahjaksi tyllikassin. Sekä äiti että anoppi saivat omat valopallonsa ja omiin jalkoihin neulottiin raitavillasukat.Lokakuussa Minna ompeli kummitytölle lahjaksi kauniin liivin ja pallohameen sekä pojalleen tähtihupparin nahkatehosteilla. Itselle valmistui mekko enkelinsiivin kauniin runon kera, joka valittiin erään blogin viikkohaasteessa lukijoiden valintana. Tytölle virkattiin bling-bling-teemalla niin neuletakki kuin liivikin. Blogissa pidettiin arvonta puolivuotiaan kunniaksi, jossa palkintona oli Minnan ompelema fold over clutch ja lisäpalkintoina lukijoille varten silityskuvat.
Marraskuussa Jaana ompeli sekä itselleen että äidilleen sukkapuikkotaskut ja äidille lisäksi käsityökassin. Pojalle valmistui kasa kuolahuiveja sekä junavillasukat. Blogissa oli myös synttärijuhliin tehdyt koristeaskartelut sekä joulukattaus aiemmilta vuosilta fiilistelynä ja vinkkinä.
Marraskuussa Minna neuloi ja virkkasi; itselleen pipon, huivin ja ranteenlämmittimet sekä jokaiselle perheenjäsenelleen tossut. Itselle valmistui myös talvimekko ja tyttärelle pirteänvärinen mekko pitsikuvioin.Joulukuussa Jaanan villassa valmistui joululahjaksi helmikoru. Esikoiselle neulottiin raitavillasukat kimaltein ja hänen huoneeseensa valmistui vihdoin valelaskosverhot ryppytaftista.Joulukuussa Minnan villassa ommeltiin upea villakangastakki sekä samettimekko. Lisäksi Minna ompeli kummitytölleen joululahjaksi tyllikassin. Pojalle valmistui merinosta villapusero.Käsityövuotemme 2014 lukuina:

93 postausta
8,5 kk ikäinen blogi
67 postauksessa ollut ompelua
31 postauksessa ollut lasten vaatteita
19 postauksessa ollut mekko ja hameita, myös laukkuja ollut paljon (13 postauksessa)
5 ohjetta
4 arvontaa
Kaikkiaan 133 tuotosta!
   joista 105 ommeltua
   joista 11 virkattua
   joista 9 askarreltua
   joista 8 neulottua

… ja tämä kaikki kahdessa Villassa tuotettua, kahden naisen voimin :D

-Jaana & Minna-

2 kommenttia: