maanantai 24. marraskuuta 2014

Kuolaa, kuolaa, enemmän kuolaa

Tässä ompelukset, jotka olisi pitänyt tehdä jo kuukausia sitten! Meidän pieni mies kuolaa aivan mielettömän paljon ja alta tunnissa kuolavana saavuttaa puhtaan paidan puolivälin. Niinpä ompelin pienelle kasan trikoisia kolmiohuiveja (hienosti sanottuna) eli kuolahuiveja (todellinen nimitys).Autenttinen tilanne parin tunnin päästä vaatteiden vaihdosta… Huivit tulivat todelliseen tarpeeseen ja parempi edes myöhään kuin ei milloinkaan ;)


Aiemmin olen ommellut lapsille kolmiohuiveja eri mallisina, mutta nämä ovat todella paljon parempia ja käytännöllisempiä, kun päälikangas jää koholle eivätkä kankaat ole täysin päällekkäin. Kaavan näihin löysin googlettamalla ”free bandana bib pattern” ja päädyin tähän blogiin.

Kankaat: Panda-trikoo (Viljamin puoti), takana valk. trikoo (Nanso)
Siiri&Myyry-trikoo (Majapuu), takana musta trikoo (Jätti-Rätti)
Kankaat: Tähti- ja raitatrikoo (Jätti-Rätti), takana musta trikoo (Jätti-Rätti)Kankaat: Elefantit-trikoo (Nosh), takana valkoinen Nanson trikoo (Linnan-Kangas)Kankaat: Pilvi-trikoo (Kestovaippakauppa), takana valkoinen Nanson trikoo (Linnan-Kangas)

 -Jaana-

8 kommenttia:

 1. Mun tarvis tehdä sama homma... Tyttö on jo 1v10kk mutta kuolaa riittää edelleen :) Nämä on kyllä kivoja, pitänee kokeilla tuota mallia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli näilläkin on todennäköisesti vielä paljon käyttöaikaa jäljellä… ;) Tämä malli on tosiaan osoittautunut toimivaksi, kun kankaat eivät ole yhdessä vaan päälimmäinen jää koholle eikä heti siirrä kosteutta alempaan kankaaseen ja siitä lapsen vaatteisiin. Suosittelen.

   Poista
 2. Huisin ihania kankaita! Ja käteviä sekä tarpeellisia. Mahtavaa, että voi näyttää hyvältä ja olla käytännöllinen samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan :) ja kun värejä ja kuoseja on tarpeeksi, löytyy eri paitoihin sopiva huivi ;)

   Poista
 3. Kuolaliinat on aivan ehdoton keksintö tietyssä iässä, kun hampaita alkaa pukkaamaan. Meillä oli vastaavia käytössä myös omilla kuolaleuoilla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tai joutuu vaihtamaan vaatteita koko ajan ja lapsi kärsimään märistä kuteista :/

   Poista
 4. Voi kun on söpöjä kuolahuiveja <3. Ne oli meidän(kin) pienillä tosi tarpeellisia ja kun tottuivat niitä käyttämään, jalostin ideaa isommallekin lapselle ulkoiluun sopivaksi. Kaulurit kun ei meillä kelpaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara :) Kolmiohuivit toimivat tosiaan ulkoillessakin. Kunpa talvihaalareillekin olisi joku vaihtoehto ;)

   Poista