lauantai 4. lokakuuta 2014

Puutarhakutsujen tilkkupeitto

Perhonen lentää puutarhassa omenapuiden kukkiessa kauniina ja se istahtaa puiden väliin sidotulle viirinauhalle. Vain kikatus kuuluu lasten leikkiessä nurmikolla ja joku kaataa lisää limonadia laseihin. Pienet sormet käyvät nappaamassa kirsikan cupcaken päältä ja pienet jalat juoksevat nopeasti vajan taakse piiloon syömään herkkua.




Lapsemme saivat muutama kuukausi sitten suloisen, kauniin serkkuvauvan, jonka kastejuhlaa vietimme tänään. Ompelin pikkuprinsessalle pinnasängyn kokoisen tilkkupeiton lahjaksi ja sitä tehdessä oli mielessä kesäiset puutarhajuhlat. Tuli tosi kesäinen ja iloinen tilkkupeitto :)



Kankaat: EK, Jätti-Rätti ja oma kangasvarasto
Koko 120x60cm





Muffinssit on applikoitu eri värillä langoilla; vaaleanpunaiseen kankaaseen lilalla, lilaan kankaaseen vaaleansinisellä ja vihreään sekä siniseen kankaaseen vaaleanpunaisella. Perhoset on applikoitu kiinni reunasta valkoisella langalla ja valkoisella langalla tikkaamalla on tehty niille myös tuntosarvet.








Myös viirinauhan lähelle lennähti kaksi perhosta ja yksi istahti lepäämään nauhan päälle. Tilkkupeiton sisällä on vanulevy ja takapuolella sama pinkkiä polka dots -kangasta kuin reunoissakin.



Meillä on Minnan kanssa ilo kuulua todella aktiiviseen ja mukavaan paikalliseen ompeluryhmään. Vähän aikaa sitten luin ryhmän fb-sivuilta loistavan vinkin tilkkupeiton ompeluun ja käytin sitä tässä. Silitin tilkut ennen ompelua mahdollisimman ohuelle tukikankaalle vieri viereen ja vasta tämän jälkeen ompelin pysty- ja vaakasaumat. Oli todella helppo ommella, ei tarvinnut nuppineuloja ja sai kaikki kulmat täsmälleen oikeaan kohtaan! Ei millin heittoa missään kohtaan eikä tarvinnut kohdistaa ruutuja ollenkaan ;) Kiitos HM vinkistä!


-Jaana-

16 kommenttia:

  1. Aivan syötävän suloinen peitto! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla :) Näin iloisen väristä oli todella mukava ommellakin; väriterapiaa ;)

      Poista
  2. Onpa kaunis ja niin siististi ommeltu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janiika :) Mä olen kyllä välillä liiankin tarkka ompelija; oikea tilkunviilaaja :D Mut mitä sitä ihminen luonteelleen voi. Pääasia, että saa valmiiksi ja on itse tyytyväinen.

      Poista
  3. Voi, mikä herkku, tosi hieno lahja! Viirinauha näyttää tosi kivalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista :) Tää oli jo toinen applikoitu viirinauha puolen vuoden sisällä, mutta jokin siinä viehättää ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Suloinen on myös lahjan saaja <3

      Poista
  5. Aivan ihana ja ihana, kun siinä on tarina! Kaunis peitto ja ihanat värit.

    VastaaPoista